A iubi înseamnă, poate, a lumina partea cea mai frumoasă din noi. (O. Paler)

duminică, 9 iunie 2013

Farmec feminin...


Farmecul feminin sau magnetismul personalităţii feminine nu se naşte din forma exterioară, oricât de ispititoare ar fi acestea, ci din ce vine din interior, din echilibrul raţiune-sentimente, din modul de a arăta, de a se mişca, de a vorbi, de a se comporta. Un ambalaj frumos, o formă exterioară aproape perfectă, dacă nu e însoţită de raţiune şi setimente frumoase, vraja feminină încetează a mai fi umană, trecând în nivelul inferior, al instinctelor, de care doar bărbaţii brutali sunt interesaţi. 

Un bărbat adevărat caută mereu perechea lui ideală, care nu poate fi decât o femeie adevărată iar o femeie adevărată înseamnă mai mult decât a fi o femeie frumoasă... Atragem oameni care ne seamănă, ne oglindim în ceilalţi, iar dacă partenerul tău e superficial, snob sau cu alte astfel de trăsături înseamnă că nici tu nu eşti prea departe.

Am observat o chestie: evenimentele din viaţa noastră depind în mare măsură de starea noastră sufletească, atât în ce priveşte producerea lor cât şi percepţia intensităţii lor. Cu cât suntem mai bine dispuşi, cu atât ni se întâmplă lucruri bune, atragem evenimente fericite, percepem mai slab necazurile. Deci depinde de tine cum priveşti, cum  iei lucrurile, ce intensitate au, şi cum se răsfrâng asupra ta. Prin judecăţi, comunicăm cu noi înşine sau cu persoanele din jur, spunându-ne sau spunându-le adevăruri sau minciuni. Eu cred că atunci când spunem minciuni, ne amăgim, complicăm lucrurile, dezinformăm alte persoane, chiar dacă adevărul doare ori e deranjant e mai simplu să îl foloseşti decât să te încurci printre minciuni care fac rău.

De asemenea, cred că omul este o fiinţă extraordinară atunci când se dezvoltă frumos, când are idealuri, când luptă pentru visele sale şi e în armonie interior-exterior. Femeia, om complex ca şi bărbatul, nu poate fi apreciată dintr-o singură privire, deoarece posedă mii de însuşiri de personalitate pozitive şi negative, care nu se văd dar se manifestă şi în modul ei de gândire, vorbire, comportare. La prima vedere, remarcăm trăsăturile fiziologice care pot sau nu să corespundă baremurilor de frumuseţe din societate. 

Personalitatea nu cuprinde numai forma exterioară, care ne-ar putea induce în eroare, ci şi conţinutul psihic, concentrat în creier, prin care femeia gândeşte, imaginează, crează, iubeşte sau urăşte. Noţiunea de frumuseţe, pentru care suferă atâtea femei, variază de la o epocă la alta, de la un popor la altul şi desigur de la un om la altul. Aşa că: nu disperaţi niciodată dacă vi se pare că sunteţi urâte după canoanele societăţii în care trăiţi ! Întotdeauna se va găsi un bărbat care să vă aprecieze pentru ceea ce sunteţi cu adevărat!

Mai mulţi bărbaţi mi s-au plâns că femeia e o fiinţă înşelătoare, astfel că desconsiderarea şi dominarea ei prin forţă ar fi normale. Ideea că femeile nu sunt persoane sigure, că instabilitatea le caracterizează în tot ce simt, gândesc şi fac, e larg răspândită, la fel ca şi cea inoculată în subconştientul bărbaţilor că sunt superiori femeilor, că vor să se nască băieţi. DAR nu spun asta pentru că sunt femeie ci pentru că aşa e : nu e neapărat adevărat, e greşit şi incorect. Dragilor, nu toate femeile înşeală, nu toate femeile sunt curve, nu toate sunt în contradicţie cu spiritul bărbaţilor. Nu le puneţi pe toate în aceeaşi oală, sunt fiinţe care vă pot întregi psihic şi fizic. De ce înşeală, însă, unele? Păi din diferite motive..dacă sunteţi cinstit, imaginaţi-vă pentru câteva clipe că sunteţi dominat de o persoană mai puternică din punct de vedere fizic, care vă stabileşte reguli nedrepte, vă culpabilizează, vă terorizează, vă siluieşte, etc. Ce soluţie de ieşire din criză aveţi? Înşelăciunea! Folosirea inteligenţei şi a farmecelor feminine pentru a evita dominarea, terorizarea, brutalizarea, etc.  

Relaţia normală dintre un bărbat şi o femeie trebuie să fie dominată de cinste şi dreptate. Însă, sindromul de turmă şi gândirea limitată e la tot pasul. Aş spune ca un sfat pentru bărbaţi: până la proba contrarie, trataţi toate femeile cât se poate de corect. În mod normal, la un asemenea comportament, ele ar trebui să răspundă tot cu cinste şi corectitudine.

În altă ordine de idei, concepţiile de viaţă ale unei femei vor influenţa în mare măsură copiii, fiinţe nevinovate şi inocente. Dacă le veţi spune adevăruri, le veţi asigura o viaţă decentă, demnă de a fi trăită. Dacă veţi transmite către ei concepţii greşite, le veţi influenţa negativ vieţile şi condamnaţi şi o viitoare generaţie, formaţi greşit bărbatul de mâine. Şi totodată, concepţiile dumneavoastră de viaţă influenţează bărbatul cu care trăiţi, cu care trebuie să vă potriviţi personalităţile. Dacă nu ştiţi să vă alegeţi bărbatul cu care să vă înţelegeţi bine, veţi ajunge la divorţ sau veţi trăi greu. Lucru nedorit.

Revenind la farmecul feminin, ei bine el poate uimi, poate influenţa vieţi, traiectorii. Acest farmec feminin: un fel distins de a vorbi, un râs cristalin, un mers elegant…Seducţia implică ispită, influenţare şi atracţie…farmecul se poate transforma în vrajă şi magie, în carismă.

O persoana carismatică nu este neaparat frumoasă, dar are un eu puternic, care poate gestiona bine eventuale conflicte interioare şi are o imagine clară asupra realităţii. E capabilă să conducă prin puterea exemplului personal. Practic, charisma, dă greutate cuvintelor, te face să străluceşti, îţi permite chiar să le luminezi drumul celorlalţi. Farmec feminin prin independenţă, farmec printr-un simţ al umorului dezvoltat, prin naturaleţe şi inocenţa unui zâmbet. Oricum pe tema farmecului feminin se poate vorbi mult şi bine, e un subiect complex, o analiză subiectivă. Dar nu e asta ideea. Fiecare apreciază acest farmec în felul său.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu