A iubi înseamnă, poate, a lumina partea cea mai frumoasă din noi. (O. Paler)

About meNumele meu este Ramona. Despre mine…păi nu pot spune că sunt o fire uşor de înţeles ori un om simplu. Sunt o fire contradictorie, complicată, capricioasă uneori.

Iubesc oamenii cu o personalitate frumoasă, oamenii frumoşi sufleteşte şi cu o minte deschisă. Oamenii buni, calmi, pasionați până-n măduva oaselor, oameni de la care ai ce învăţa şi îţi înfrumuseţează şi lumea ta. Ador oamenii care mă inspiră. Urăsc sindromul de turmă. Iubesc cărţile. Mult, mult de tot. Sunt o devoratoare de cărţi. Iubesc marea. Nu mă satur să o privesc, să o miros, să o trăiesc. Mă încântă de-a dreptul şi nu îmi închipui viaţa departe de mare. Ea e ca o parte din mine. Iubesc piesele de teatru şi filmele bune, iubesc senzaţia de spectator mut care absoarbe ce vede, ce aude fără să tulbure firescul.

Iubesc viaţa, cu toate formele ei. Iubesc natura şi animalele. Sunt o colecţionară de momente romantice, intense, autentice. Momentele speciale le păstrez în suflet pentru totdeauna.

Apreciez oamenii manieraţi, educaţi, atenţi. Urmăresc de mică documentare şi publicaţii cu Egiptul Antic, cultura veche. Mă fascinează. Ador locurile încărcate de istorie, antichităţile, locurile cu o poveste, o legendă, o semnificaţie. Simbolurile. Cred că de aceea iubesc aşa de mult muzeele, casele memoriale. Iubesc arta, în special pictura. Îmi place să mă uit la un tablou şi să mă transpun în alt secol, altă epocă şi să-mi închipui scena sau ce l-a inspirat pe autor. E tot un fel de călătorie, doar că pe tărâmul imaginaţiei ca şi cărţile. Îmi place foarte mult să calătoresc, să iau pulsul altei locaţii, să explorez tărâmuri noi, să gust preparate locale, să încerc chestii noi, inedite.

Nu îmi plac oamenii aroganți. Încerc să evit oamenii cu atitudini negative. Urăsc să mi se impună lucruri. Nu sunt genul care se luptă să păstreze aparenţele, prefer să fac alegeri conştiente cu care sunt eu împăcată. Nu cred că trebuie să demonstrez nimic nimănui, nu cred că suntem în măsură să ne judecăm unii pe alţii.

Cred că totul e posibil şi visele pot deveni realitate. Visătorii nu pot fi domesticiţi. Scriu despre ce trăiesc, ce simt, ce cred, ce învăţ. Sau pur și simplu îmi las creativitatea să-și facă de cap. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu