A iubi înseamnă, poate, a lumina partea cea mai frumoasă din noi. (O. Paler)

vineri, 29 martie 2013

hm..sfaturi că doar la asta ne pricepem toţi..


  • Nu vezi bine decât cu inima...ceea ce este important nu se arată ochilor. Uneori e bine să-ţi asculţi vocea inimii sau pur şi simplu intuiţia, nu ştii ce poţi descoperi dincolo de ce îţi spune raţiunea, ce experienţe minunate poţi trăi. Încearcă...
  • TRĂIEŞTE simplu. Iubeşte cu generozitate. Vorbeşte cu bunăvoinţă. Încercările te vor face mai puternic. Durerile te vor face mai uman. Eşecurile te vor face mai umil. Succesele îţi vor reda încrederea în tine. So, smile :D.  
  • Sunt de acord cu vorba aceea : nimeni nu merită lacrimile tale, şi acela care le merită cu siguranţă nu te va face să plângi. Viaţa e prea scurtă ca să îţi iroseşti timpul făcând o prioritate pentru nişte persoane pentru care nu eşti o prioritate, nu îţi irosi timpul cu cineva care nu este disponibil să şi-l petreacă cu tine.
  • Încearcă să devii o persoană mai bună, şi asigură-te că ştii cine eşti tu, că te cunoşti destul de bine, înainte de a cunoaşte pe cineva şi de a aştepta ca el să vadă cine eşti tu.
  • Nu alerga după lucruri care nu îţi sunt necesare, fără de care poţi trăi liniştit, nu îţi consuma energia adunând lucruri lipsite de valoare, pune mai degrabă preţ pe starea ta interioară, pe pacea lăuntrică, pe starea ta de bine. Şi apoi, nu alerga prea mult, încăpăţânandu-te să aduni sau să faci lucrurile cum vrei tu, pentru că te minţi singur, lucrurile cele mai bune se întâmplă atunci când te aştepţi mai puţin. Şi eu tind să cred că dacă se întâmplă ceva, are un motiv, fie un mesaj, fie o lecţie de viaţă, nu mai te ataca luând lucrurile prea personal. Inevitabilul oricum se produce şi după orice furtună iese şi soare.
  • Trăieşte cu cei trei E : Energie, entuziasm şi empatie.
    Nu-ţi compara viaţa cu a celorlalţi. N-ai nici o idee cum poate fi viaţa lor de fapt. Fii recunoscător pentru ce ai, învaţă să apreciezi. Nu face prea mult, e bine să fii conştient de limite. Nu-ţi pierde preţioasa energie cu discuţii inutile, cu oameni cu care nu o scoţi la capăt. Nu uita că fiecare crede şi înţelege ce vrea.
  • Visează mai des cu ochii deschişi, fă asta ca pe un moment de respiro, de relaxare. Te poţi trezi cu idei noi şi poftă de viaţă. Însă nu exagera, prea mult visat cu ochii deschişi îţi va aduce dezamăgiri, vei uita să te bucuri de moment. Deci limita şi măsura sunt cuvintele cheie ale vieţii care tinde spre echilibru. 
  • Rămâneţi voi înşivă în ciuda schimbărilor de-a lungul vremii, păstraţi-vă naturaleţea şi unicitatea. 
  • Credeţi în voi şi în acţiunile voastre şi căutaţi mereu partea pozitivă a lucrurilor. Nu fiţi fatalişti, dramatici sau cârcotaşi, e deja full de astfel de oameni. Fiţi altfel, faceţi diferenţa.
  • Împărtăşiţi cunoştiinţele voastre, nu fiţi egoişti, poate cu o simplă vorbă ori sfat schimbaţi o traiectorie. Încercaţi să împărtăşiţi ce ştiţi, să faceţi recomandări, împărtăşiţi inclusiv bucuria de la filmele privite şi muzica ascultată, ori o glumă bună.
  • Nu trebuie să câştigi fiecare ceartă. Acceptă să fii în dezacord  şi învaţă să ştii să pierzi dacă e cazul. Ce gândesc alţii despre tine, nu e treaba ta.
  • Fii conştient că viaţa este o şcoală şi că tu eşti aici pentru a învăţa. Problemele fac pur şi simplu parte din curriculum-ul tău, ele apar şi dispar ca ora de algebră, dar lecţiile pe care le vei învăţa sunt pentru toată viaţa. 
  • Răsplătiţi-vă eforturile şi munca, găsiţi timp să faceţi ceea ce vă face plăcere, oricât de puţin, un simplu moft, o simplă plăcere. Vă va prinde bine o pauză, un refresh şi lăsaţi scuzele nu am timp, nu am bani, bla bla. Pentru ceea ce contează pentru tine, fă-ţi mereu timp, renunţă la altceva mai puţin important, cum ar fi uitatul la tv ori alte plăceri costisitoare.
  • Depune un efort sincer în relaţiile din viaţa ta, încearcă să le menţii la un nivel cât mai sănătos. O relaţie frumoasă are nevoie de timp, efort şi doi oameni dispuşi să găsească întotdeauna calea de mijloc, echilibrul suprem al înţelegerii. Orice relaţie trebuie întreţinută şi cu o floare nu se face primăvară. Aminteşte-le celor pe care îi iubeşti lucrul ăsta şi fii acolo pentru ei, arată-le că îi apreciezi, că le apreciezi sprijinul şi tot ce fac pentru tine. Fă asta periodic, nu te trezi când e prea târziu, ai şi tu răbdare cum au avut şi au, şi alţii cu tine. ;)
  • Citiţi. Cititul te face mai inteligent. Tudor Chirilă spunea că, fiecare carte pe care o citești se pune sub tine și te ridică deasupra celorlalți. Si eu cred la fel, iubesc cărţile, citesc tot ce imi cade pe mână şi nu e musai să aplicaţi tot ce citiţi, ci numai ce vi se potriveşte sau vi se pare interesant. 
    Citind vă dezvoltaţi continuu si nu vă veţi plânge de lipsă de subiecte. Înconjuraţi-vă de oameni cărora le place să citească, interesaţi de propria dezvoltare şi faceţi schimb de cunoştiinţe, impresii, păreri.  

    Oamenii se înghesuie în trenuri rapide, dar nu mai ştiu ce caută...
    Ei cultivă 5000 de trandafiri în aceeaşi grădină....şi totuşi ceea ce caută ar putea fi găsit într-un singur trandafir.                                                                                                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu